До їдальні Національної академії Держприкордонслужби завітали представники ЗМІ

Представники ЗМІ Хмельницького сьогодні мали нагоду переконатися в якості харчування курсантів Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького.

Щодня в їдальні академії тричі на день годують понад 1500 тисячі осіб.

Для того, щоб обслуговувати таку кількість людей, в їдальні працюють три зміни по 20 працівників в кожній. Робочий день кухарів починається з 5.00 ранку. Перш ніж заступити на роботу, кожен працівник їдальні обов’язково проходить огляд в медичній частині.

Їжу готують різноманітну, але мусять дотримуватися певних норм та правил. Так, наприклад, в період з 29 квітня по 1 вересня, згідно з санітарними нормами, заборонено виготовляти вироби з м’ясного та рибного фаршу, а отже, ласувати котлетами в їдальні курсанти можуть тільки в осінньо-зимовий період.

Є в їдальні й власна пекарня, де кожного дня випікають понад 1000 буханок хліба. «Ми душу вкладаємо в наш хліб!», — щиро та емоційно запевняє майстер пекарні Олена Олексіївна Про

скурівська.

При складанні меню слідкують за необхідною калорійністю та за тим, щоб харчування було здоровим.

Самі курсанти в більшості вважають харчування добрим. Є в них улюблені блюда, є менш популярні.

Зізнаються, що найбільше їм подобається картопля та сосиски, а найменшою популярністю користуються страви з капусти.

«Мені здається, що в нас дуже збалансоване харчування. Необхідна кількість білків, вітаміни. Я займаюся спортом тож мені підходить», — каже курсант 1-го курсу Денис. З ним погоджується сержант 1-го курсу Сергій: «Порції достатньо великі, можна наїстися. От смажена риба сьогодні, дуже смачна», — додає він.

Зі своєї сторони керівництво академії тримає питання якості харчування на контролі та робить все можливе для змін в кращу сторону.